Szatmárnémeti a Rólad szól! konzultációs karaván utolsó állomás

Szatmárnémetiben zárult a hat hetes Rólad szól! konzultációs karaván, melyet a MIÉRT és az RMDSZ indított a MAKOSZ-szal partnerségben. A karaván célja a volt, hogy megszólítsa a fiatalokat, bevonja őket a közéleti kérdések megvitatásába. Erdély-szerte 30 településre látogatott el és közel 2000 fiatal véleményét kérte ki az őket leginkább foglalkoztató kérdésekkel kapcsolatban.

Szatmáron három helyszínen is zajlottak konzultációk, délelőtt a Református Gimnáziumban és a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban fejthettik ki véleményeiket a középiskolások a őket leginkább foglalkoztató kérdésekkel kapcsolatban. Délután egy fiatalosabb helyszínen zajlott a konzultáció, a Macskában, ahol az egyetemistákkal és fiatal munkavállalókkal került sor a konzultációra. A középiskolásoknak szánt kérdőív főként tartervvel és szabadidős tevékenységekkel kapcsolatos kérdéseket tartalmazott, de voltak kérdések az elvándorlás és külföldön való munkavállalás témakörökben is. Az egyetemistáknak  és fiatalal munkavállalóknak szánt kérdőívben pedig  főként a munka- és gyerekmekvállalás köré szerveződtek a kérdések.

Az esemény megszervezésében a MIÉRT helyi tagszervezete a Szatmár Megyei Ifjúsági Tanács és a MAKOSZ helyi tagszervezete segítette a főszervezőket.