Nagybányán állomásozott a Rólad szól! konzultációs karaván

Május 18-án Nagybányán állomásozott a Rólad szól! konzultációs karaván, melynek célja, hogy  megszólítsa a fiatalokat, rávegye őket, hogy beleszóljanak az őket érintő kérdésekbe. A karavánt a MIÉRT és az RMDSZ indította a MAKOSZ-szal partnerségben. Erdély-szerte a karaván már közel 30 településre ellátogatott és közel 2000 fiatal véleményét kérte ki az őket leginkább foglalkoztató kérdésekkel kapcsolatban.

Május 18-án csütörtökön,  Nagybányára látogatott a Rólad szól! konzultációs karaván. Délelőtt az Németh László Elméleti Líceumban került sor az első konzultációra, ahol 40 diák mondhatta el a véleményét az őket leginkább érintő problémákkal kapcsolatban. A középiskolásoknak szánt kérdőív főként tartervvel és szabadidős tevékenységekkel kapcsolatos kérdéseket tartalmazott, de voltak kérdések az elvándorlás és külföldön való munkavállalás témakörökben is. Az egyetemistákkal  és fiatalal munkavállalókkal való konzultációra délután került sor,  a nekik szánt kérdések főként a munka- és gyerekmekvállalás köré szerveződtek. 

„A Rólad szól! konzultációs karaván elérkezett a mi városunkba is. Fontos az, hogy a középiskolások és a fiatalok elmondhassák meglátásaikat és érvelhessenek a véleményük mellett. A konzultáció során általános kérdések voltak,  majd a középiskolások esetében a tantervet érintő kérdések, a fiatal munkavállalók esetében az itthonmaradás és elvondorlás miértjeiről beszélgettünk. Ez a karaván fontos a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT ) és a Nagybányai Ifjusági Egyeztető Tanács ( NTIET ) további hatékony együttműködése szempontjából is számára is.”- mondta Zaharia László az NTIET elnöke.