Marosvásárhelyen a Rólad szól!

Május 6-án Marosvásárhelyen állomásozott a Rólad szól konzultációs karaván, délelőtt a Bolyai Farkas Elméleti Líceum diákjai szóltak bele az őket érintő kérdésekbe, míg délután a Diáknapok résztvevői is kifejtették véleményeiket az őket  leginkább foglalkoztató problémákkal kapcsolatban. 

Birtalan István a Maros Megyei Ifjúsági Egyeztető Tanács elnöke elmondta: „Nagyon örülök, hogy Maros megyébe is eljutott a Rólad szól! karaván, hiszen ezáltal lehetőség adódott, hogy a fiatalok elmondják álláspontjukat az őket leginkább foglalkoztató kérdésekkel kapcsolatban és egymás nézőpontját is megismerhették. A napokban zajló diáknapoknak is pont az a célja a szórakozás mellett, hogy a fiatalok hallassák a hangjukat, ezért a diáknapozók közül is sokan részt vettek a Rólad szól! délutáni konzultációján és belekapcsolódtak az őket foglalkoztató kérdések megvitatásába. Fontos, hogy nekünk az ifjúság képviselőinek legyen egy aktuális és reális képünk a mai fiatalok helyzetéről, hiszen ezáltal tudjuk  őket érdemben képviselni.”

A MIET mellett a helyi diáktanácsok és ifjúsági szervezetek is segítették a konzultációk lebonyolítását. Nyárádszeredában a NYISZ, Szovátán a SZISZ, Marosvásárhelyen pedig az MMDSZ  közreműködésével jöttek létre a konzultációk.

További képek itt, illetve ha Marosvásárhelyre kattintasz a virtuális térképen. :)